فرشته ٬خیابان آقا بزرگی
نبش بن بست گلفام ٬ پلاک ۳۸
شنبه - پنج شنبه 7.30 - 16.30
جمعه ها تعطیل
  • Mehran
  • بدون دیدگاه
چیپ سیل

چیپ سیل چیست و چه کاربردی دارد؟

چیپ سیل در واقع یک لایه است که به منظورهایی خاص برروی بخش رویین آسفالت به‌کار می‌رود، این چیپ باعث می‌شود که آسفالت خاصیت ضدآب پیدا کرده و همچنین استفاده از این لایه باعث درزگیری ترک‌های کوچک آسفالت می‌شود، از این رو استفاده از چیپ سیل باعث کاهش هزینه‌ها برای حفظ راه‌ها شده و در عین حال به حفظ طولانی مدت‌تر راه‌ها و جاده‌ها کمک می‌کند. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی مزایا و معایب چیپ سیل بپردازیم و با آن بیشتر آشنا شویم.

آشنایی با مزایا و معایب چیپ سیل

در ابتدا بگذارید درباره مزایا و معایب استفاده از چیپ سیل آشنا شویم، مهم‌ترین مزایای استفاده از این روش را می‌توان کاهش مدت زمان ترمیم مسیر دانست که باعث کاهش حجم ترافیک مسیر شده و همچنین این روش همانطور که در بالاتر به آن اشاره شد می‌تواند کاهش بسیار زیادی در هزینه پروژه‌های ترمیم داشته باشد، اما در عین حال یکی از معایب بزرگ این روش در صورت استفاده از آن برای ترمیم راه این است که برای اجرای آن باید میزان خرابی مسیر بسیار کم باشد و در صورت وجود آسیب‌های زیاد به بافت مسیر نمی‌توان از چیپ سیل برای ترمیم استفاده کرد. در واقع این لایه برای ترمیم آسفالت در شرایط زیر کارساز و مثمر ثمر خواهد بود:

  1. زبرشدگی آسفالت
  2. از بین رفتن بافت آسفالت به صورت سطحی
  3. وجود ترک‌های طولی و عرضی با شدت کم
  4. وصله‌کاری سطحی آسفالت

البته این روش دارای محدودیت‌هایی نیز در زمینه اجرا دارد، برای مثال این شیوه را در فصول خاصی از سال می‌توان اجرا کرد، در واقع لایه باید زمانی برروی آسفالت قرار گیرد که هوای محیط گرم بوده و همچنین احتمال بارندگی وجود نداشته باشد. همچنین سطح آسفالت باید کاملا خشک و تمیز باشد و درصورت نیاز درزگیری و لکه‌گیری در آن انجام شده باشد.

جنس  و کاربرد اصلی این لایه چیست؟

لایه چیپ سیل در واقع از دو بخش اصلی تشکیل شده است که یک بخش آن قیر و بخش دیگر آن ماسه است، طبیعی است که کیفیت نهایی وابستگی زیادی به کیفیت قیر به‌کار رفته در چیپ سیل دارد. اصلی‌ترین دلیل استفاده در این لایه محافظت از روسازی راه از اثرات مخرب نور خورشید و رطوبت هوا است. این لایه در واقع زمانی که روسازی یک مسیر در معرض نور خورشید و یا رطوبت قرار می‌گیرد شدت اکسیده شدن آن افزایش پیدا می‌کند و طول عمر آسفالت را کاهش می‌دهد، این لایه در واقع یک محافظ به حساب می‌آید که نه تنها فرآیند اکسیده شدن قیر را تا حد زیادی کاهش می‌دهد بلکه نفوذ پذیری آسفالت را نیز کاهش می‌دهد.

این لایه موجب افزایش ضریب اصطکاک سطح را نیز شده و در برابر سرخوردگی مقاومت خوبی به آسفالت می‌دهد. بسیاری از موسسات استفاده از سیل چیپ را یک روش پیشگیرانه قدرتمند در برابر خرابی آسفالت می‌دانند. البته باید توجه داشته باشید که کیفیت این لایه در میزان پیشگیری از خرابی آسفالت نقش بسیار مهمی دارد و روش طراحی آن باید اصولی و با استفاده از قیر و مصالح با کیفیت انجام گیرد.

ماکادام و طراحی و اجرای چیپ سیل

مجموعه آسفالت ماکادام شرق یک شرکت با سابقه در زمینه طراحی و اجرای چیپ سیل به شمار می‌رود که سال‌ها در زمینه راه‌سازی فعالیت دارد و می‌توان این مجموعه را یکی از باکیفیت‌ترین تولیدکنندگان این لایه در سطح جهانی دانست، این شرکت به منظور ارتقای کیفیت آسفالت و افزایش طول عمر آن از چیپ سیل باکیفیت در پروژه‌های راه‌سازی خود استفاده می‌کند. از اینکه با ما همراه بودید از شما سپاس‌گزاریم، شما می‌توانید با استفاده از بخش نظرات ما را از نظرات ارزشمند خود مطلع سازید. همچنین در صورت وجود هرگونه سوال در زمینه کاری‌مان پاسخگوی آن خواهیم بود.