فرشته ٬خیابان آقا بزرگی
نبش بن بست گلفام ٬ پلاک ۳۸
شنبه - پنج شنبه 7.30 - 16.30
جمعه ها تعطیل
  • Mehran
  • بدون دیدگاه
فرآیند کامل نصب بتن‌

فرآیند کامل نصب بتن‌ در 8 مرحله

بسیاری از ما فرآیند کامل نصب بتن‌ را بارها دیده ایم، هرچند که این مراحل شاید به چشم آسان و پیش پا افتاده بیایند اما توجه داشته باشید که نصب بتن‌ نیز مراحل حساسی دارد که عدم رعایت صحیح آنها باعث ایجاد مشکل در پروژه شما خواهد شد. این مراحل را میتوان اصلی ترین نکات نصب بتن‌ دانست که بدون انجام آن‌ها بتن شما از استقامت و کیفیت لازم برخوردار نخواهد بود و پس از مدتی کوتاه دچار مشکل های گوناگون خواهد شد. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا به بررسی نکات و مراحل هشت گانه نصب بتن‌ بپردازیم.

مراحل فرآیند کامل نصب بتن‌

اگر شما یک پروژه نصب بتن‌ داشته باشد شاید تصور کنید که اطلاع از مراحل نصب بتن‌ کاربردی برای شما نخواهد داشت و پیمانکار شما این مراحل را انجام خواهد داد اما باید به شما بگویم که اگر که صاحب پروژه هستید و قرار است یک پیمانکار فرآیند کامل نصب بتن‌ را برای شما انجام دهد اطلاع از مراحل نصب بتن‌ می‌تواند برای شما بسیار مفید واقع شود. زیرا اگر شما از مراحل کامل اینکار اطلاع کافی داشته باشید هیچ پیمانکاری نمی‌تواند در پروژه شما کوتاهی کند و برای سود شخصی به حذف برخی از این مراحل بپردازد. در ادامه مراحل صحیح نصب بتن‌ را بررسی خواهیم کرد، هر پروژه روسازی که با بتن انجام می‌شود ممکن است با پروژه‌های دیگر تفاوت‌های عمرانی داشته باشد اما معمولاً هر پروژه این هشت مرحله اساسی را دنبال می کند.

۱- مرحله اول اطلاع از وضعیت ملک

در ابتدای کار باید یک برآوردگر از محل اجرای پروژه شما بازدید کند تا مطمئن شود که شرایط برای سنگفرش ایده آل است و محل شما شرایط لازم برای اجرای روسازی بتن را دارد. اگر بتن روی خاک جامد، هموار و با زهکشی مناسب ساخته شود، عمر طولانی تری خواهد داشت. در عین حال اگر محل مورد نظر شما شرایط لازم را برای اجرای روسازی بتن نداشته باشد و نیاز باشد که پیش از اجرای بتن اقداماتی صورت گیرد شما را از این موارد مطلع خواهد کرد و اقدامات لازم را انجام خواهد داد تا مطمئن شود که اجرای روسازی به درستی صورت می‌گیرد.

۲- مرحله دوم ورود تجهیزات اصلی پروژه فرآیند کامل نصب بتن‌

در مرحله دوم فرآیند کامل نصب بتن‌ نوبت به ورود تجهیزات و تیم اجرا کننده پروژه می‌رسد، در این مرحله ناظر پروژه تجهیزات را بررسی می‌کند و سپس با بررسی مجدد وضعیت محل پروژه مطمئن می‌گردد که همه چیز برای اجرای بتن مناسب است. البته در این مرحله جدا از وضعیت زمین وضعیت آب و هوایی نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد. برای مثال مجری پروژه با بررسی احتمال یخبندان و یا بارندگی در طول زمان اجرای پروژه مطمئن می‌شود که هیچ مشکلی قرار نیست در طول زمان کار برای زمین به وجود بیاید.

۳- آماده‌سازی قالب‌های نصب پروژه

مرحله سوم یکی از مهم‌ترین مراحل انجام پروژه به شمار می‌رود، از آنجایی که بتن به صورت معمول در زمان نصب دارای شکلی مانند خمیر است نمی‌توان به آن فرم درستی داد. برای رفع این مشکل از قالب استفاده میشود، در این مرحله کارکنان پروژه قالب‌های مورد نظر برای اجرای پروژه را آماده می‌کنند، این قالب ها میتواند فرم‌هایی کاملا متفاوت داشته باشند و شکل آن‌ها کاملا بستگی به پروژه دارد. برای مثال در پروژه های پل‌سازی از قالب‌های خاصی جهت ساخت ستون‌های پل استفاده می‌شود که فرمی کاملا متفاوت نسبت به ستون‌های به کار رفته در پروژه‌های ساختمان سازی دارند.

۴- مرحله زنگ‌کشی

در مرحله چهارم فرآیند کامل نصب بتن‌ کارکنان سنگفرش طی یک فرایند به نام زنگ کشی سنگفرش‌ها را صاف می‌کنند. همچنین فرآیند لکه گیری موقعی صورت می‌پذیرد که به کمک یک تخته صاف و یا سایر ابزارهای مخصوص کف‌کشی سطوح را صاف می‌کنند. در این مرحله منظور از صاف کردن هموار سازی زمینی است که قرار است برروی آن بتن اجرا گردد، همانطور که میدانید برای اینکه بتن به بهترین شکل خود سفت شود و مقاومت بالایی داشته باشد باید زمینی که بتن روی آن نصب میگردد کاملا هموار بوده و هیچگونه ناهمواری برروی آن وجود نداشته باشد.

۵- مرحله هموار سازی بتن

مرحله بعدی را میتوان یکی از حساس‌ترین‌ مراحل در نصب بتن دانست. از آنجایی که بتن پس از قرارگیری برروی سطح طی مدت زمان بسیار کوتاهی فرم میگیرد و به اصطلاح سفت می‌شود مهم است که مرحله پنجم (مرحله هموار سازی بتن) با سرعت بالایی انجام گیرد، در این مرحله کارکنان سطح بتن را صاف می‌کنند تا روسازی پروژه دارای یک سطح کاملا هموار باشد. در این مرحله هرچه زودتر فرآیند صاف کردن مسیر صورت گیرد کار آسان‌تر خواهد بود زیرا با گذشت زمان بتن سفت تر شده و شکل دادن آن سخت‌تر می‌گردد.

۶- مرحله عمل‌آوری بتن

مرحله بعدی فرآیند کامل نصب بتن‌ با نام عمل‌آوری شناخته می‌شود، است مرحله خود دارای نکات زیادی است که برای آن مقاله‌ای مجزا نیاز است اما بد نیست اشاره کنیم که در کل در این مرحله پیمانکار نظارت دقیقی برروی حرارت و میزان آب موجود در بتن دارد. اجرای صحیح این مرحله تاثیر بسیار فراوانی در مقاومت بتن تهیه شده و در ادامه کیفیت پروژه انجام شده دارد. این مرحله نیاز به دقت بالایی دارد و بهتر است که توسط پیمانکارانی مجرب انجام گیرد که سابقه کار خوبی در این زمینه دارند و به تمامی نکات این مرحله واقف هستند.

۷- مرحله مراقبت از بتن در فرآیند کامل نصب بتن‌

مرحله هفتم مرحله مراقبت از بتن تا زمان خشک شدن آن است. در این زمان که در اغلب پروژه ها ۷ الی ۱۰ روز زمان میبرد باید توجه داشتید باشد که انسان‌ها، خودروها، حیوانات و هر موجود دیگری را از مسیر پروژه دور نگاه دارید تا باعث بروز مشکل در روند خشک شدن بتن نداشته باشد. هرگونه تردد از روی روسازی در این زمان میتواند موجب به وجود آمدن آثار همیشگی برروی بتن گردند.

۸- مرحله پاکسازی و نظافت

پس از انجام مراحل بالا نوبت به آخرین مرحله از فرآیند کامل نصب بتن‌ می‌رسد. این مرحله که از باقی مراحل ساده‌تر‌ است را معمولا مرحله نظافت می‌نامند. در این مرحله کارکنان تمامی قالب‌ها، تجهیزات، ابزار کار و… را از مسیر حذف میکنند تا مسیر ساخته شده خالی شود و برای استفاده‌ آماده باشد. در صورتی که تمامی مراحل ذکر شده با دقت و به درستی انجام گیرند پروژه شما دارای بتن مرغوبی خواهد بود که مدت‌ها می‌توانید از آن استفاده کنید. فراموش نکنید که علاوه بر مراحل گفته شده در این بالا عوامل دیگری نیز وجود دارند که در کیفیت نهایی بتن تاثیرگذار هستند، یکی از مهم‌ترین عوامل را شاید بتوان کیفیت مواد مورد استفاده در ساخت بتن دانست. از این رو بسیار مهم است که از شرکتی مطمئن اقدام به تهیه بتن کنید، همچنین بهتر است برای اجرای پروژه به سراغ شرکت‌هایی بروید که در زمینه ساخت بتن نیز فعالیت دارند زیرا این دسته از شرکت‌ها نسبت به پروژه شما و وضعیت زمینی که پروژه روی آن انجام می‌گیرد موادی را به بتن اضافه می‌کنند و بتنی مخصوص پروژه شما تولید می‌کنند.

از اینکه با ما در این مقاله همراه بودید از شما سپاسگزاریم. فراموش نکنید که نظرات ارزشمند خود را با ما و دیگر خوانندگان سایت درمیان بگذارید و اگر تجربه‌ای در زمینه روسازی بتنی دارید آن را با ما و دیگر خوانندگان با اشتراک بگذارید. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید و کاربردی واقع شود. در صورت نیاز به مشاوره در زمینه روسازی می‌توانید از طریق صفحه تماس با ما از مشاوره متخصصان شرکت ماکادام آسفالت شرق بهره‌مند شوید.