شاید تاکنون بارها نام نیوجرسی را شنیده باشید اما با آن و کاربرد آن آشنایی نداشته باشید. ما در این مقاله قرار است به سراغ معرفی کامل انواع نیوجرسی برویم و بررسی کنیم که نیوجرسی چیست، چه کاربردهایی دارد و چگونه ساخته میشود، با ما در ادامه همراه باشید. جداکننده نیوجرسی (New Jersey barrier) که در ایران آن را به دلیل شباهت ظاهریاش بهنام بلوک نیوجرسی نیز میشناسند در واقع قطعهای ساخته شده از بتن یا پلاستیک است که کاربر اصلی آن را میتوان جداکردن مسیرهای ترافیک از یکدیگر دانست.
این قطعه گاهی برای مسدود سازی مسیر نیز مورد استفاده قرار میگیرد و یکی از ویژگیهای بسیار خوب نیوجرسی در این است که این قطعه طوری طراحی شده است که در هنگام برخورد ماشین با آن کمترین صدمه ممکن به خودرو وارد شود. زاویه خاص این قطعات به گونهای طراحی شده است که با استفاده از مقاومت کششی قطعه فشار ضربه وارده در اثر تصادف را به خود جذب کند تا در نهایت فشار بسیار کمتری به خودرو و به خصوص راننده وارد شود.
حال که متوجه شدید نیوجرسی چیست میخواهیم به بررسی علت نامگزاری آن بپردازیم، برای اینکه بدانید چرا این نام برروی این قطعه بتنی گذاشته شده است باید به سراغ تاریخچه ساخت این قطعه برویم و داستان ساخت آن را باهم مرور کنیم. این قطعه برای اولین بار در دهه ۱۹۵۰ میلادی در یک موسسه به نام موسسه فناوری استیونز طراحی و تولید شده است، هدف اصلی از ساخت این قطعه نیز جداسازی لاینها در بزرگراههای آمریکا بود. نکتهای که در تهیه این قطعه وجود دارد همکاری اداره ایالتی بزرگراههای نیوجرسی در طراحی این محصول است که در کنار استفاده این قطعه برای اولین بار در بزرگراههای نیوجرسی باعث شده است این قطعه با نام نیوجرسی شناخته شود.
نیوجرسی کاربردهای فراوانی دارد، کاربرد اول آن که در بالاتر نیز به آن اشاره شد جداسازی مسیرها برای کنترل ترافیک و هدایت خودروها است، این قطعه همچنین به گونهای طراحی شده است که علاوه بر جلوگیری از تصادف، در صورت برخورد خودرو با آن آسیب وارد شده به خودرو کمتر باشد و بیشتر فشار به وجود آمده در برخورد را به خود جذب کند.
این قطعه همچنین به عنوان یک محافظ برای عابران پیاده و کارگران پروژههای راهسازی به شمار میرود که باعث میشود جان این عزیزان حفظ شده و احتمال خطر برخورد خودرو با آنها کاهش محسوسی داشته باشد. استفاده از نیوجرسی به همینجا ختم نمیشود، این قطعه گاهی به عنوان سیل بند برای هدایت آب رودخانهها در زمان طغیان نیز کاربرد دارد و از آن به عنوان موانع امنیتی و موانع موقتی نیز استفاده میشود.
بیشتر بخوانید: مراحل راهسازی و بررسی صفر تا صد اجرای پروژههای راهسازی
در این بخش قرار است به مواد تشکیل دهنده نیوجرسی بپردازیم و نکات موجود در استفاده از این مواد را عنوان کنیم، در ساخت انواع نیوجرسی بتنی از پنج ماده اصلی استفاده میشود که در ادامه با آنها آشنا میشوید:
بیشتر بخوانید: تاریخچه قیر در ایران و جهان و بررسی استفادههای آن
در بند قبل درباره قالب نیوجرسی نیز صحبت کردیم، این قالب یکی از متداولترین قالبها در پروژههای عمرانی است که باعث میشود سازهها به شکل کاملا اصولی و استاندارد به همراه اجزای یکنواخت ساخته شوند و مورد استفاده قرار گیرند. از این قالبها برای قالبزنی بتن و دیگر مواد تشکیل دهنده نیوجرسی استفاده میشود و این قالبها به شما اجازه میدهند بتوانید قطعات خود را با سایزهای گوناگون باتوجه به معماری سازه استفاده کنید.
این قالبها دارای انواع گوناگونی هستند اما پر استفادهترین آنها را میتوان قالب مانع نیوجرسی دانست که کاربرد آن ساخت نیوجرسیهای مورد استفاده قرار گرفته در راهسازی است که به منظور هدایت وسایل نقلیه در اطراف جادهها مورد استفاده قرار میگیرد. از نیوجرسیهای تولید شده با این قالب میتوان در تمامی کاربردهای ذکر شده برای نیوجرسی استفاده کرد، میتوان تنها وجه تمایز مهم قالب این نوع نیوجرسی را زاویه کم لبهی آن دانست که باعث میشود در صورت برخورد خودرو با آن خسارات وارده به حداقل ممکن برسند.
بیشتر بخوانید: مقایسه کامل آسفالت گرم و سرد
اولین نیوجرسیهای بهکار گرفته شده در تاریخ همانطور که به آن اشاره کردیم در دهه ۱۹۵۰ در بزرگراههای نیوجرسی آمریکا استفاده شده است، کاربرد این قطعات در آن زمان چند خطه کردن بزرگراهها بوده است. این قطعات برای اولین بار به شکل لولای درب طراحی شدند اما پس از مدتی با مشخص شدن خسارات زیادی که در صورت برخورد ایجاد میکردند طراحی آنها دگرگون شد و به شکل امروزی طراحی شدند.
امروزه نوعی نیوجرسی به نام نیوجرسی مفصلی وجود دارد که دارای مفصلهای نر و مادگی است که باعث میشود بتوان آنها را به یکدیگر متصل کرد و یک دیواره یکدست به وجود آورد. ارتفاع این قطعات نیز به گونهای طراحی شده است که از عبور نور خودروها به جهت مخالف جاده جلوگیری میکند تا بدین شکل کمی از تعداد تصادفهای جادهای جلوگیری شود.
این قالبها همانطور که اشاره شد در ابعاد گوناگونی تولید میشوند اما معمولا برای استفادههای جادهای این نیوجرسیها را در ابعاد ۴ و ۶ متری تولید میکنند. بد نیست اشاره کنیم که برای ایجاد ایمنی کامل این قطعات باید مقاومت کششی بالایی داشته باشند. همچنین از دیگر مسائلی که در کاهش خسارات اهمیت بسزایی دارد یکپارچگی این قطعات است، زیرا وجود بیرون زدگی در نیوجرسیها خود میتواند باعث بهوجود آمدن خسارات جبران ناپذیری گردد.
بیشتر بخوانید: آسفالت چیست و انواع آسفالت چه تفاوتهایی باهم دارند
شرکت آسفالت ماکادام شرق با وجود سالها سابقه در زمینه ساخت راهسازی یک گزینه ایدهآل برای سفارش انواع نیوجرسیهای ساده و مفصلی به شمار میرودو این شرکت تمامی استانداردهای لازم را در کنار تقدیرنامههای فراوانی در زمینه کاری خود دریافت کرده است یک گزینه کاملا مورد اعتماد برای پروژههای شما به شمار میرود.
این مجموعه برای ساخت انواع نیوجرسی از جدیدترین استانداردهای روز دنیا استفاده کرده و همواره از مواد مرغوب در ساخت این قطعات استفاده میکند تا قطعات نهایی ایمنی بالایی داشته باشند. در صورتی که نیاز به هرگونه مشاوره در زمینه تولید نیوجرسی دارید میتوانید با کارشناسان ما ارتباط برقرار کنید. امیدواریم که از مطالعه مطلب نیوجرسی چیست و چه کاربردهایی دارد؟ لذت برده باشید. از اینکه با ما در این مقاله همراه بودید از شما سپاسگزاریم. فراموش نکنید که نظرات ارزشمند خود را با ما و دیگر خوانندگان عزیز سایت درمیان بگذارید.