در این مقاله از سایت آسفالت ماکادام قرار است به بررسی مراحل راهسازی بپردازیم، از ابتدای تشکیل زندگی شهری و تاسیس اولین شهرها اهمیت ساخت راه برای انسان مشخص شد اما اهمیت ساخت راههای باکیفیت از زمان اختراع اتوموبیل برای انسان به وضوح مشخص شد و از آن زمان تا کنون انسان همواره در حال افزایش دانستههای خود از علم راهسازی است تا بتواند پیشرفت بیشتری در این زمینه کسب کند و بتواند راههایی با کیفیت بیشتر تولید کند. در این مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی صفر تا صد اجرای پروژههای راهسازی بپردازیم.
برای شناخت مراحل اصلی راهسازی در این بخش قرار است مرحله به مرحله اجرای پروژههای راهسازی را بیان کنیم تا به صورت کامل با هرکدام از این مراحل آشنا شوید، مراحل اصلی اجرای این پروژهها به شش مرحله کلی تقسیم میگردند، البته توجه داشته باشید که این مراحل نسبت به نوع پروژه و جنس زمینی که مسیر برروی آن احداث میشود میتواند کمی متفاوت باشد، اما ما سعی کردهایم که در این مقاله کلیات اصلی را که در تقریبا تمامی پروژههای راهسازی چه در جادههای اصلی و فرعی و چه در خیابانهای داخل شهری استفاده میشوند را برای شما عزیزان بیان کنیم، با ما همراه باشید.
اولین گام و یکی از مهمترین گامها برای اجرای پروژههای راهسازی طراحی یک نقشه توپوگرافی کامل و با کیفیت است که مشخصات فیزیکی زمین را به صورت کامل مشخص کند، این نقشه باید حتما از منحنیهای میزان برخوردار باشد و باید مشخصات زمین به صورت کامل در آن مشخص شده باشد. همچنین در این نقشه باید نوع جنس زمین مشخص شود زیرا نحوه اجرای مراحل بعدی در زمینهای گوناگون مانند زمینهای کوهستانی و دشتها متفاوت است.
توجه داشته باشید که تهیه نقشه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و در صورت وجود اشتباه در نقشه در ادامه مشکلات بسیار زیادی در پروژه ایجاد خواهد شد. در نقشه تهیه شده همچنین ویژگیهای مسیری که قرار است ساخته شود بیان میشود، برای مثال خطوط عبور رفت و برگشت، حداقل و حداکثر شیب مجاز در طرح و درجه راه در نقشه مشخص میشوند.
مرحله پرگارزنی یکی از مراحل اصلی مهندسی در ساخت راه بهشمار میرود، در این مرحله شعاع مناسب را با توجه به به مقدار شیب مجاز که در مرحله نقشهکشی به دست آمده است را محاسبه میکنند و در ادامه از ابتدا تا انتهای جاده دایرههایی با شعاع محاسبه رسم میکنند به طوری که تمام مسیر توسط این دایرهها پوشانده شوند.
در این مرحله که یکی از مهمترین مراحل در ساخت راه به شمار میرود تمام خطوط شکستگی مشخص میشوند، خطوط شکستگی در واقع مشخص کننده بخشهایی هستند که جاده در حال ساخت قرار است از مسیر مستقیم خارج شوند.
این انحناها به دلایل گوناگونی مانند کنترل شیب در جادههای کوهستانی و یا دلایل دیگر ایجاد میگردند اما نکته مهم این است که پیش از اجرای پروژه باید این انحناها و تقییر مسیرها به صورت کامل مشهص شده باشند. باید توجه داشته باشید که در ایجاد این انحناها باید از کمترین زاویه ممکن استفاده کنید تا خطرات راه برای رانندگان به حداقل ممکن برسند.
شاید تعجب کرده باشید که تهیه نقشه ۴ مرحله از ۶ مرحله گفته شده برای راهسازی را در اختیار خود گرفته است، اما باید توجه داشته باشید که در اجرای پروژههای عمرانی مهندسی و نقشهکشی یکی از مهمترین مراحل کار به شمار میرود که اگر به صورت کامل، اصولی و توسط افراد مجرب انجام نگردد ممکن است در آینده صدمات جبران ناپذیری را در پی داشته باشد.
در این مرحله از راهسازی پروفیل طولی و خط پروژه رسم میگردد، برای رسم پروفیل طولی ابتدا یک منحنی دو بعدی رسم شده و سپس خطوط افقی که نشان دهنده فاصله ابتدا تا انتهای جاده و ارتفاع نقطههای زمین است رسم میگردد. در این مرحله فاصلهها با توجه به نوع زمین مشخص میگردد که در بخش اول از اهمیت آن صحبت کردیم. برای رسم خط پروژه نیز از مقدار شیب طولی استفاده میگردد که در مرحله اول نقشه کشی مشخص شدهاند.
روسازی مهمترین بخش از اجرای پروژه است که خود از مراحل و اجزای گوناگونی تشکیل شده است که بررسی تمامی آن در این مقاله نمیگنجد و باید مقالهای تخصصی و جداگانه برای آن نوشته شود. در این مرحله مسیر جاده با توجه به نقشه تهیه شده در مراحل قبلی با روشهایی نظیر خاکبرداری صاف شده تا یک مسیر یکدست برای اجرای آسفالت آماده شود.
لازم به ذکر است که نوع آسفالت و ترکیبات آن برای جادههای گوناگون میتواند متفاوت باشد و این قسمت از پروژه کاملا بستگی به حجم ترافیک مسیر و عوامل محیطی مانند جنس زمین دارد. این مرحله نیز باید با محاسبات دقیق توسط مهندسان انجام گیرد تا کیفیت مسیر تامین گردد و طول عمر مسیر مناسب بوده و بتواند حجم ترافیک مسیر را به خوبی تحمل کند. برای درک بهتر مرحله اجرای روسازی و آسفالت مسیر پیشنهاد میکنیم که این مطلب را مشاهده کنید.
در نهایت پس از انجام مراحل راهسازی قبل و زمانی که روسازی بهطور کامل انجام شد مسیر از لحاظ بصری و ایمنی برای رانندگان آماده میشود. در این مرحله در ابتدا خطکشیهای مسیر انجام میشود و سپس مرز بین دو جهت اصلی مسیر با استفاده از خط کشی و یا قطعات بتنی ایجاد میگردد.
پس از این مرحله جدولهای کنار جاده و قطعات بتنی اطراف مسیر نیز در محل خود قرار داده میشوند و در صورتی که مسیر در ارتفاعات باید برای افزایش ایمنی رانندگان گاردریلهایی در اطراف مسیر قرار داده میشوند.
در نهایت نوبت به قرارگیری علائم رانندگی نظیر تابلوهای انتظامی میرسد تا جاده به صورت کامل برای استفاده رانندگان آماده شود. البته توجه داشته باشید که با توجه به مسیر ساخته شده این افزودنیها میتواند متغیر باشد، برای مثال اگر پروژه راهسازی برای مسیرهای داخل شهری باشد و تقاطعی در مسیر وجود داشته باشد از چراغ راهنمایی رانندگی نیز استفاده میگردد.
کیفیت نهایی مسیر ساخته شده به عوامل متعددی در مراحل راهسازی وابسته است که از مهمترین آنها میتوان از مواردی مانند مهندسی درست و استفاده از مواد مرغوب نام برد. طبیعی است که استفاده از ابزار مناسب و ماشینآلات بهروز و استاندارد نیز میتواند تاثیر زیادی در افزایش کیفیت مسیر داشته باشد.
شرکت ماکادام آسفالت شرق یکی از شرکتهای با سابقه و پیشرو در زمینه راهسازی و اجرای آسفالت به شمار میرود که تاکنون پروژههای راهسازی فراوانی انجام داده است و تجربه فراوانی در زمینه اجرای پروژههای شهری و خارج شهری دارد، این شرکت با استفاده از جدیدترین تجهیزات روز دنیا و استفاده از مواد مرغوب تاکنون توانسته است گواهینامهها و تقدیرنامههای فراوانی را در زمینه راهسازی کسب کند.
مجموعه ما به محیط زیست و منابع طبیعی نیز اهمیت فراوانی میدهد و با روشهای گوناگونی نظیر بازیافت آسفالت سرد سعی دارد سهمی کوچک در حفظ منابع طبیعی زمین و کاهش آلودگی داشته باشد. این شرکت به صورت سالانه کارشناسانی را به کشورهای برتر در زمینه راهسازی ارسال میکند تا همواره دانش خود را در این زمینه بروز نگه داشته و از شرکتهای پیشرو در راهسازی باشد.
امیدواریم که این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد، فراموش نکنید که برای بهبود مطالب سایت نظرات ارزشمند خود را درباره این مقاله با ما از طریق بخش نظرات درمیان بگذارید. از اینکه با ما همراهید از شما سپاسگزاریم.