فرشته ٬خیابان آقا بزرگی
نبش بن بست گلفام ٬ پلاک ۳۸
شنبه - پنج شنبه 7.30 - 16.30
جمعه ها تعطیل
  • Mehran
  • بدون دیدگاه
اسلاری سیل

اسلاری سیل چیست و چه کاربردی دارد؟

اگر درباره راه‌سازی تحقیق کرده باشید احتمالا تاکنون بارها نام اسلاری سیل را شنیده باشید اما شاید تاکنون اطلاعی از اینکه این لایه چیست و چه کاربردی دارد پیدا نکرده باشید، ما در این مقاله می‌خواهیم به معرفی و بررسی کامل اسلاری سیل بپردازیم و ویژگی‌های آن را برشماریم. با این مقاله از شرکت آسفالت ماکادام شرق همراه باشید.

اسلاری سیل چیست؟

اسلاری سیل یک لایه محافظتی جهت حفاطت از روسازی مسیرها به شمار می‌رود، همانطور که حتما می‌دانید روسازی‌ها پس از مدت زمان معینی استفاده نیاز به ترمیم و حتی گاهی تعویض کامل پیدا می‌کنند و از آن‌جایی که هزینه تعویض آسفالت و روسازی مبلغ قابل توجهی به شمار می‌رود سالیان سال است که لایه‌هایی محافظتی جهت افزایش طول عمر آسفالت به وجود آمده‌اند.

اسلاری سیل نیز یکی از همین لایه‌های محافظتی به‌شمار می‌رود که از جنس آسفالت بوده و به صورت یک لایه نازک برروی روسازی راه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این لایه به منظور پیشگیری از خرابی آسفالت در زمانی که روسازی آسفالت دچار آسیب‌های جدی نشده باشد کابرد فراوانی دارد، در ادامه به بررسی مواد تشکیل دهنده این ماده خواهیم رفت و ویژگی‌های آن را معرفی خواهیم کرد.

کاربرد اصلی اسلاری سیل

همانطور که گفته شد کاربرد اصلی اسلاری سیل محافظت از روسازی مسیر هست، عوامل زیادی وجود دارند که باعث می‌شوند روسازی جاده‌ها و خیابان‌ها پس از مدتی از کیفیتشان کاسته شده و برای استفاده‌کنندگان و وسایل نقلیه نامناسب شده و مشکلاتی به وجود آوردند، از جمله مواردی که می‌توانند باعث بروز این آسیب‌ها گردند می‌توان به عوامل جوی مانند بارش باران، یخ زدگی مسیر، تابش خورشید، لاستیک‌های یخ شکن و اثرات فرسایشی که لاستیک خودروها ایجاد می‌کنند اشاره کرد، اما راه حل چیست؟

راه حل افزایش عمر روسازی‌ها استفاده از لایه‌های محافظتی نظیر میکروسرفیسینگ، چیپ سیل و اسلاری سیل است، در مقاله قبلی به صورت مفصل به توضیح میکروسرفیسینگ پرداختیم و ویژگی‌ها و مزایای استفاده از آن را بایکدیگر مرور کردیم، در این مقاله نیز قرار است به صورت مفصل درباره اسلاری سیل صحبت کنیم و از مواد تشکیل دهنده گرفته تا نحوه و نکات اجرای آن را باهم برشماریم، با ما همراه باشید.

مواد تشکیل دهنده

در این بخش می‌خواهیم شما را با مواد تشکیل دهنده اسلاری سیل آشنا کنیم، این لایه محافظتی مخلوطی از مواد مصالح سنگی، قیر امولوسیونی، قیر معدنی و آب به همراه برخی افزودنی‌های دیگر است، این نوع آسفالت به شکل یک لایه نازک ساخته شده و در نهایت برروی سطح روسازی مسیر قرار داده می‌شود.

البته باید به یک نکته مهم که برخی از آن به اشتباه یاد می‌کنند توجه داشته باشید و آن نیز این است که برخلاف تصور بسیاری از مردم این لایه محافظتی از مسیر دربرابر عوامل گفته شده محافظت می‌کند و تحمل روسازی را نسبت به وزن افزایش نمی‌دهد.

تفاوت ساختاری با میکروسرفیسینگ

اگر به مواد تشکیل دهنده اسلاری سیل توجه کرده باشید شاید متوجه شده باشید که این نوع آسفالت در مواد تشکیل دهنده کاملا به میکروسرفیسینگ مشابه است، درست متوجه شده‌اید اما باید بگوییم که این آسفالت یک تفاوت بزرگ و بنیادی در زمان تولید با میکروسرفیسینگ دارد و آن نوع قیر استفاده شده در این آسفالت است.

در این آسفالت از قیر امولوسیون غیر پلیمری استفاده می‌شود در حالی که در آسفالت میکروسرفیسینگ از قیر امولوسیون پلیمری استفاده می‌کنند، اینکه بهتر است برای محافظت از مسیر از کدام نوع این‌ها استفاده شود کاملا بستگی به شرایط پروژه دارد و تصمیم‌گیری برعهده مهندسان پروژه است. البته بد نیست به این نکته اشاره کنیم که استفاده از امولیوسیون پلیمری در میکروسرفیسینگ باعث شده است که این لایه نیاز به صاف کردن و استفاده از ماشین‌های غلطک ندارند و از این رو پس از مدت زمانی کوتاهی از اجرا (خدودا دو ساعت) می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.

اسلاری سیل و ترمیم مسیر

یکی از کاربردهای دیگری که این نوع آسفالت‌های محافظتی دارند را می‌توان ترمیم مسیر عنوان کرد، در صورتی که مسیر خیابان‌ها و یا جاده‌ها دچار شکستگی‌ها و ترک‌خورگی‌هایی باشند به شرطی که این آسیب‌ها به صورت عمیق باشند و آسیب زیادی به روسازی وارد نشده باشد می‌توان به‌جای تعویض روسازی از این لایه‌ها استفاده کرد که به طبع بسیار کم‌هزینه‌تر هستند و مدت زمان انجام آن‌ها نیز خیلی کوتاه‌تر است، البته همانطور که گفته شد در تمامی آسیب‌ها نمی‌توان از این لایه‌ها استفاده کرد و برای استفاده مطمئن از این لایه‌های حفاظتی برای ترمیم مسیر باید روسازی مسیر کارشناسی گردد.

اجرای اسلاری سیل برای کدام رویه‌ها مناسب است؟

در لیست زیر می‌توانید آن دسته از رویه‌ها یا همان روسازی‌هایی که استفاده از اسلاری سیل برروی آن‌ها مناسب بوده و توصیه می‌شود را مشاهده کنید:

  1. راه‌ها و مسیرهایی که روسازی آن‌ها دارای عیوب اساسی نشده باشد و روسازی آن‌ها کاملا از بین نرفته باشد.
  2. رویه‌هایی که دچار اکسیداسیون شدن قیر و آسفالت شده باشند.
  3. مسیرهایی که در آن دانه‌های شنی روسازی در حال جدا شدن باشند و مسیر بیش از حد زبر شده باشد.
  4. در صورت وجود ترک‌های ریز برروی مسیر که آسیب جدی به روسازی وارد نکرده باشند.
  5. در مسیرهایی که دچار به‌وجود آمدن لغزندگی شده باشند نیز از این لایه می‌توان استفاده کرد.

نکاتی مهم جهت اجرای لایه محافظ

برای اینکه لایه اسلاری سیل به‌خوبی برروی مسیر قرار گیرد و طول عمر خوبی پیدا کند چند نکته اساسی وجود دارد، بدیهی است که کیفیت تهیه این لایه بسیار مهم است اما جدا از کیفیت لایه رعایت موارد زیر می‌تواند کیفیت این لایه را تا حد زیادی افزایش دهد.

  • در ابتدا باید توجه داشته باشید که نباید در هنگام بارندگی یا وجود رطوبت زیاد این لایه را برروی روسازی مسیر نصب کنید.
  • بهتر است در زمان اجرای اسلاری سیل دمای هوا در حدود ۱۰ درجه سانتی گراد یا کمی بیشتر باشد و تا ۲۴ ساعت پس از پایان نصب این لایه احتمال بروز یخبندان در مسیر وجود نداشته باشد.
  • استفاده اسلاری سیل برای مسیرهایی که نیاز به بازگشایی سریع دارند نخواهد بود و در این صورت پیشنهاد می‌شود از میکروسرفیسینگ استفاده شود.
  • در صورت تابش مستقیم و شدید نور خورشید پیشنهاد می‌شود که پیش از پخش کردن این لایه برروی روسازی یک لایه نازک آب بپاشید تا از شکست سریع امولوسیون جلوگیری کرده و چسبندگی این لایه بهبود یابد.
  • در صورتی که مسیر در حال بازسازی باشد اجرای این لایه باید زمانی که بازسازی به صورت کامل انجام شد آغاز شود.

بازیافت آسفالت سرد

ماکادام شرق و تولید و اجرای اسلاری سیل

شرکت آسفالت ماکادام شرق بیش از ۲۱ سال در زمینه تولید انواع آسفالت فعالیت دارد و تجربه فراوانی در زمینه تولید آسفالت محافظتی دارد، این شرکت می‌تواند صفر تا صد پروژه‌های راه‌سازی را اجرا کند و نمونه‌کارها و پروژه‌های بزرگ انجام شده توسط این شرکت در کنار گواهینامه‌ها و استانداردهای فراوانی که این شرکت تاکنون موفق به اخذ آن‌ها شده است نشان از کیفیت بالای خدمات این شرکت در عملیات‌های راه‌سازی است.

در صورتی که تمایل به اجرای انواع عملیات‌های راه‌سازی و یا اجرای لایه‌های محافظتی هستید پیشنهاد می‌کنیم با کارشناسان ما تماس برقرار کنید تا با مشاوره‌ای تخصصی بهترین روش‌ها را برای اجرای پروژه خود بیابید و در صورت وجود هرگونه سوال از راهنمایی آن‌ها استفاده کنید.

در آخر از اینکه تا اینجا همراه ما بودید از شما سپاس‌گزاریم، فراموش نکنید جهت بهبود محتوای سایت ما را از نظرات، پیشنهادات و انتقادات ارزشمند خود مطلع سازید و در صورتی که تجربه استفاده از اسلاری سیل یا دیگر لایه‌های محافظتی را دارید تجربه خود را از طریق بخش نطرات این مقاله با ما و دیگر کاربران سایت درمیان بگذارید.